Recyclen

Wij vertellen je graag meer over hoe je de producten van Solderupp op de juiste manier kunt recyclen. Hieronder vind je per type materiaal informatie over het recycleerproces.

Verpakking en gebruiksaanwijzingen

Je kunt alle kartonnen verpakkingen en papieren gebruiksaanwijzingen weggooien bij het oud papier. Verwijder indien mogelijk de tape van de dozen om het recyclingproces makkelijker te maken.

Plastic delen van het product

Gooi plastic verpakkingen en onderdelen weg in de desbetreffende afvalbak, container, of locatie waar plastic wordt gerecycled.

De gesoldeerde printplaat

Het WEEE (Waste electrical and Electronic Equipment) symbool op de verpakking van bepaalde Solderupp-producten geeft aan dat deze gescheiden van huishoudelijk afval moeten worden weggegooid. Dit geldt onder andere voor printplaten die in onze educatieve soldeerkits worden gebruikt. Wanneer het product het einde van zijn levensduur heeft bereikt, kun je de printplaat bij een milieustraat weggooien of bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in het recyclen van printplaten. De gescheiden inzameling en recycling van je product en de elektrische onderdelen draagt bij aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen, de bescherming van de gezondheid van de mens, én het milieu.

De batterij(en)

Lege batterijen kun je steeds inleveren bij een inzamelpunt voor batterijen bij jou in de buurt, zoals bij een aantal supermarkten het geval is. Kijk voor een overzicht van inleverpunten voor batterijen bij jou in de buurt op de website van Stibat (stichting batterijen).