Over ons

Het begin van Solderupp

Mijn naam is Samir Sabljic, eigenaar van Solderupp. Laten we terug gaan naar het jaar 2021. In dit jaar gaf ik een workshop solderen met standaard soldeerkits. Tijdens de workshop werd mij duidelijk dat de nadruk puur op het solderen lag: de jongeren gingen werkstukjes in elkaar zetten zonder dat ze ook maar iets leerden over de elektronica onderdelen! Hierdoor kregen zij geen goed totaalbeeld over elektronica, waardoor de kans veel kleiner was dat ze er ook daadwerkelijk in geïnteresseerd raakten. Toen kwam het moment dat ik dacht: dit kan en mag zo langer niet doorgaan, en moét anders!

Om dit probleem op te lossen werd Solderupp opgericht in mei 2022. Deze naam is tot stand gekomen door 2 onderdelen: het solderen van elektronica en dit naar een hoger niveau brengen (level up) door het educatieve aspect de nadruk te geven: Solderupp! Solderupp is een bedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen en fabriceren van educatieve soldeerkits en educatieve modules. De oplossing was simpel: In plaats van werkstukjes te ontwerpen waarbij alleen de nadruk ligt op solderen, ontwerpen wij werkstukjes waarbij de nadruk ligt op spelenderwijs leren over elektronica, en waarbij solderen van te pas komt. De nadruk ligt dus écht op het educatieve aspect, en wij noemen het daarom ook Solderupp educatieve soldeerkits!

Het is mijn passie om jongeren te laten zien hoe mooi de wereld van elektronica is, omdat elektronica tegenwoordig niet meer weg te denken is uit het dagelijks leven: van smartphones en smartwatches tot aan elektrische auto’s. Samen met mijn team van getalenteerde ontwerpers, video-editors, onderwijsontwikkelaars en een audiospecialist ontwerpen wij moderne educatieve soldeerkits en educatieve modules, welke speciaal zijn ontwikkeld voor scholen om jongeren te enthousiasmeren over elektronica! Wij zorgen er altijd voor dat het Solderupp concept voor zowel jongeren als docenten een genot is om mee te werken.

“Solderupp legt bij educatieve soldeerkits de nadruk op het leren over elektronica, op een eenvoudige, leuke én moderne manier!”

Alleen educatieve soldeerkits waren niet voldoende… ​

Toen wij begonnen met Solderupp, begonnen we met het ontwikkelen van de eerste educatieve soldeerkit: de traffic light kit. In de zomer van 2023 was het eindelijk zover: na een lang ontwikkeltraject was de eerste educatieve soldeerkit, de traffic light kit, gelanceerd! Een erg leuk werkstukje waarin het educatieve aspect al goed in zit verwerkt. Wij gingen toen samenwerken met het basisonderwijs en voortgezet onderwijs, om te kijken op welke manier de educatieve soldeerkits het beste ingezet konden worden. Helaas kwamen we er toen achter dat alleen deze kits niet voldoende waren om te worden gebruikt in het onderwijs: er was namelijk meer lesmateriaal nodig.

Om dit probleem op te lossen gingen wij gelijk aan de slag met het ontwikkelen van een educatieve module, speciaal ontwikkeld voor de traffic light kit. Deze module bestond in het begin uit 6 onderdelen, maar werd continu uitgebreid naar aanleiding van feedback en suggesties voor toevoegingen. Deze module bestaat nu uit maar liefst 10 onderdelen! Samen met het gereedschap welke wij leveren bieden wij op deze manier een compleet pakket aan, waarmee wij het onderwijs ontzorgen van het ontwikkelen van elektronica-modules. Wij noemen dit: het Solderupp concept! We kregen veel positieve reacties van scholen, en er zijn nu al 10 scholen en 2 technolabs die met veel plezier gebruik maken van ons concept. Ons concept wordt nu zelfs al in leskisten verwerkt, waardoor vele jongeren enthousiast worden over elektronica!

Onze missie: jongeren laten zien hoe gaaf de wereld van elektronica is en bijdragen aan het oplossen van het tekort aan vakmensen in de technische sector!

Er is in Nederland een groot tekort aan vakmensen in de technische sector: maar liefst 78.800 vacatures in Nederland stonden in het vierde kwartaal van 2022 open. Het is onze missie om jongeren te laten zien hoe gaaf de wereld van elektronica is, en om bij te dragen aan het oplossen van het tekort aan vakmensen in de technische sector. Het is van groot belang om dit probleem op te lossen, omdat vakmensen in de technische sector hard nodig zijn in Nederland!

Wij weten de oplossing: jongeren op vroege leeftijd kennis laten maken met technieken als elektronica! Op deze manier komen ze in een vroeg stadium al in aanraking met techniek, waardoor voor jongeren de keuze voor een technische opleiding makkelijker wordt en daarnaast ook de kans groter wordt dat zij later voor een technisch beroep kiezen.

Op dit moment doen wij dit met de traffic light kit en de bijhorende traffic light kit educatieve module. Echter staan er nog vele leuke ontwerpen op de planning voor het jaar 2024, en wij kijken ernaar uit om deze met jou te delen. Houd daarom onze socials goed in de gaten voor updates!

De belangrijkste waarden van Solderupp op een rij

  1. Veelzijdig: Het is onze uitdaging om educatieve soldeerkits en modules te ontwikkelen voor basisscholen en middelbare scholen, welke zonder voorkennis van elektronica goed te gebruiken zijn. Op deze manier is het Solderupp concept geschikt voor verschillende types onderwijs.

  2. Innovatief: Wij vinden dat producten met de tijd mee moeten gaan, en daarom staat innovatie centraal. We gebruiken moderne technieken om het educatieve aspect in onze kits en modules van zoveel mogelijk innovatie te voorzien.

  3. Kwalitatief: Solderupp streeft ernaar om kwalitatieve producten te ontwerpen. Door kwalitatieve onderdelen te gebruiken gaan Solderupp producten lang mee en zijn deze voor de gebruiker gemakkelijk in elkaar te zetten.

  4. Duurzaam: Solderupp streeft ernaar om duurzame producten te ontwikkelen. Voor meer informatie over hoe wij onze producten duurzaam maken, kun je terecht op de pagina duurzaamheid.

  5. Goede service: Goede service staat bij ons centraal. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Heb jij nog suggesties voor verbeteringen of nieuwe producten? Dan zijn deze van harte welkom.