Lesmateriaal voor scholen

De educatieve soldeerkits van Solderupp worden ontwikkeld in samenwerking met de basisschool Harry Bannink Enschede, middelbare school Bonhoeffer College Wethouder Beversstraat Enschede, en het Instituut van Engineering in Assen. Speciale dank gaat uit naar Levi Wolbers en Paul Nederstigt van het Bonhoeffer College, welke een grote bijdrage hebben geleverd tijdens de ontwikkeling van de producten van Solderupp. 

Tijdens de ontwikkeling van de kits wordt er gekeken op welke manier het educatieve aspect zoveel mogelijk onder de aandacht kan worden gebracht. Dit is duidelijk terug te vinden in de gebruiksaanwijzing én het videomateriaal, wat bovendien standaard inbegrepen is bij de kits.

Verder is er gekeken op welke manier het solderen van de elektronica op de printplaten in de kits zo eenvoudig mogelijk kan worden gemaakt. Om deze redenen zijn de kits van Solderupp geschikt voor een breed publiek:

Basisscholen: groep 7 en 8;
Middelbare scholen onderbouw: onderbouw praktijkscholen, onderbouw VMBO en onderbouw HAVO/VWO;
Middelbare scholen bovenbouw: VMBO profielen PIE (Produceren, Installeren en Energie) en D&P (Dienstverlening en Producten);
Vervolgonderwijs: onderbouw MBO en HBO (voor open dagen).

Om de eerste educatieve soldeerkit, de traffic light kit van Solderupp goed te kunnen gebruiken als lesmateriaal, is hiervoor de educatieve module de traffic light kit ontworpen. Op deze manier kunnen de kits ook écht worden ingezet als lesstof. Kijk voor meer informatie over deze educatieve module op de productpagina van de educatieve module de traffic light kit.

Heb je interesse in de educatieve soldeerkits van Solderupp? Neem dan contact met ons op via de contactpagina, of door ons een mail te sturen naar contact@solderupp.com. Wij helpen je graag verder.